Aikuisten iltapala, helppo irtiotto arjen keskellä

Jokaisessa suomalaisessa perheessä syödään todennäköisesti iltaisin hyvin samankaltaisella kaavalla. On leipää, muroja, jogurttia, puuroa ja muuta arkista, mikä lapsillekin maistuu ennen nukkumaan menoa. Kun ulkomaanmatkat, ravintola-illalliset tai edes kaupungilla käynti tuntuu joskus vain kaukaiselta haaveelta, tulee irtiotto tehdä helposti arjen keskelle. Ja tähän luonnistuu erinomaisesti iltapala vain aikuisten kesken.

Artessa iltapala leipänä

Aikuisten kanssa voi unohtaa hetkeksi ruisleivät ja puurot ja valita leipähyllystä vähän uudempia ja erikoisempia tuttavuuksia. Elosen uusi Artessa-leipäsarja sopii tähän tarkoitukseen täydellisesti. Taikinajuuresta hitaasti ja hartaasti leivotut leivät ovat tutustumisen arvoisia herkkuleipiä ja valikoimasta löytyy useita vaihtoehtoja sämpylöistä kauraleipään. Kaikkia näitä yhdistää rapea kuori ja maukas sisus. Tapas-tyyliseen aikuisten iltapalapöytään sopii erinomaisesti Artessa-sarjan Aino-tomaattileipä, joka on oikein makoisa juustojen ja kinkkujen kaveri.

Iltapala juustolautanen

Artessa Aino-tomaattileipä

Leipien kokoaminen on helppoa ja nopeaa. Artessa-leipien rapea kuori ja pehmeä sydän sai ystäväkseen hyviä juustoja, kinkkuja sekä punaviinilasillisen. Tavallisesta ruokakaupasta löytää jo hyvän valikoiman eri maiden juustoja ja kinkkuvalikoimia. Tomaattileivän ystäväksi valitsimme espanjalaista manchego-juustoa, yrttituorejuustoa, ilmakuivattua kinkkua, espanjalaista salamia, vuohenjuustoa, rucola-salaattia, minitomaatteja sekä suomalaista leipäjuustoa. Hifistelemään ei tarvitse lähteä vaan raaka-aineet voi valita sen hetken mielihalujen ja vaikka kauniin pakkauksen perusteella. Tärkeintä on yhdessäolo ja rentoutuminen arjen keskellä.

Viinilasi

Artessa leivät

Leivän haukkaus

Helpon tapas-tyylisen iltapalan voi toteuttaa myös ystäväporukan kesken. Jokainen tuo muutaman juuston ja lisukkeen, yksi huolehtii leivistä ja toinen juomapuolesta, oli se sitten teetä tai viiniä. Vaihtamalla kotihousut vähän siistimpiin vaatteisiin, tuntuu jo kuin olisi pienellä lomalla.

Iltapalan syöpöttely

Artessa leivät

Iltapala syömingit

Pukeutumisen lisäksi kannattaa panostaa myös kattaukseen. Laita pöydälle pellavaliina, kankaiset servetit ja kata juustot korkealle kakkulautaselle. Kynttilät luovat tunnelmaa ja kaunis asettelu saa iltapalan tuntumaan erityiseltä. Näin saat helposti juhlan arjen keskelle.

Valmiit iltapalaleivät

Back to top