Äitienpäivän herkkuhetki

Äitienpäivä on usealle meistä juhlapyhä, joka kokoaa eri sukupolvet ja perheet yhteen nauttimaan hyvästä ruuasta, herkkuhetkistä sekä yhdessäolosta. Äitienpäivän aikaan saadaan yleensä iloita myös kevään ensimmäisistä aurinkoisista lämpimistä päivistä, mikä osaltaan korottaa juhlatunnelmaa. Monessa perheessä äitienpäivää juhlitaankin koko päivä – ensin oman perheen kanssa aamulla, tämän jälkeen käydään mummon luona lounaalla ja vielä illasta anoppilassa. Tässä muutama äitienpäivän leivos, jonka kanssa nauttia päivästä niinä jokaisena kahvihetkenä.

äitienpäivä leivonnaiset

Aamun ensimmäiset kahvit äiti saa yleensä sänkyyn itse askarrellun kortin ja ruusujen kera. Lapset ovat saattaneet keksiä päiväkodissa tai koulussa äitienpäivärunon tai laulun, ja nämä ovatkin yleensä niitä ikimuistoisempia lahjoja, kun lapset saavat kertoa omin sanoin mistä äidissä eniten pitävät. Äitienpäivälahjat- ja kortit ovatkin todellisia taideteoksia, joissa lasten mielikuvitus on päässyt selvästi valloilleen. Jos lapset ovat sen verran pieniä, että mielikuvitusta ei kannata päästää keittiössä täysin irti, on hyvä käydä hakemassa aamupalalle kauniin vaaleanpunainen Mansikkakääretorttu tai muu keväisen mansikkainen valmisherkku. Näin ei tarvitse murehtia kuin tarjottimen viemisestä, ja siitä, onkohan se äiti vielä herännyt…

äitienpäivä mansikkakääretorttu

Aamukahvien jälkeen siirrytään usein äitienpäivälounaalle ravintolaan tai mummolaan isommalla porukalla. Tällöinkin jälkiruokakahvien kanssa voi hieman oikaista hankkimalla Mansikkaleivokset valmiina koko porukalle.

äitienpäivä leivonnaiset

Mummokin kiittää muistamisesta, eikä kestitsemiseen näin tarvita muuta kuin kahvin keittäminen ja mehun pöytään laittaminen.

äitienpäivä mansikkaleivokset

äitienpäiväkakku

Päivän viimeiset kahvit voidaankin nauttia vaikka puolison kanssa kahden kesken – sillä harvoin tulee kiitettyä toista siitä, mitä kaikkea hän perheen eteen tekee ja kuinka loistava äiti hän on juuri meidän lapsille. Mansikkaleivoksen päällä kiteytyykin koko päivän ajatus, suklaasydämin koristeltuna.

Back to top