Kirjoituksia avainsanalle "joulu" - 4 kpl

Lue blogistamme ideoita joulupöytään ja vietä rauhallinen joulu herkullisten tarjoilujen äärellä!

Elonen tuore piparitaikina – resepti herkulliseen Piparkakku semifreddoon

Yllätä joulupöydässä vieraasi herkullisella Piparkakku-semifreddolla – Semifreddo on jäädykkeen ja pehmeän jäätelön risteytys. Piparkakun maku kuuluu perinteisesti joulun suosikkimakuihin, joten mikä olisikaan parempi päätös jouluruokailulle, kuin taivaallinen piparkakun makuinen jälkiruoka?

Kokeile helposti kaulittavaa Elosen tuore piparitaikinaa ja leivo kerralla vaikka useampi piparkakku joulunajan herkuksi! Tuoretaikina on helppo vaihtoehto, sillä taikinaa ei tarvitse sulattaa ja voit ottaa sopivan kokoisen palan taikinasta kulloistakin leivontahetkeä varten ja loput laittaa jääkaappiin odottamaan seuraavaa leivonta kertaa!

Semifreddon voi valmistaa laakeassa astiassa ja siitä pyöritellä sopivan kokoisia annospalloja, tai voit vaihtoehtoisesti laittaa semifreddo -massan silikoniseen vuokaan, niin kuin me teimme!

Makeutta taittaa mukavasti puolukka ja jälkiruoan kruunaa kinuskikastike, jota jokainen voi halutessaan annostella omalle lautaselleen!

Jos haluat somistaa mukavaa joulutunnelmaa pöytään, voit käyttää mm. havunoksia ja kanelitankoja tuomaan tunnelmaa!

 

Piparkakku-semifreddo (6 annosta)

 

n. 15 kappaletta Elosen tuoretaikinasta leivottuja pipareita

2 kananmunaa

1/2 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

1 dl puolukkahilloa tai survosta

0,5 tl vaniljasokeria

 

Koristeluun ja lisäksi

piparkakkuja

jäisiä puolukoita

kinuskikastiketta

 

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa eri kulhossa keltuaiset ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Ota jälleen uusi kulho ja vatkaa kuohukerma vaahdoksi.

Murskaa piparit esimerkiksi pakastuspussissa kaulimen avulla karkeaksi rouheeksi.

Sekoita keltuais-sokerivaahtoon kermavaahto, piparirouhe ja puolukkahillo. Lisää joukkoon lopuksi varovasti käännellen valkuaisvaahto.

Laita seos laakeaan vuokaan tai silikonimuottiin, peitä foliolla ja pakasta noin 4h kunnes massa on puolijäinen, eli semifreddo!

Koristele piparkakuilla, jäisillä puolukoilla ja tarjoa kinuskikastikkeen kera!

 

Elonen toivottaa lämmintä ja herkullista joulunaikaa!

Jouluinen maustekakku

Joulun odottelu sujuu mukavasti, kun tarjoilu on kunnossa. Elosen maustekakku sopii sellaisenakin joulunaikaan, mutta voit myös tuunata sitä esimerkiksi suklaalla ja pähkinöillä.

Lue lisää

Kaunis joulun kattaus ja helpot herkut joulupöytään

Joulun odotus kasaa monelle paineita pyrkiä täydellisyyteen, yli-inhimillisiin suorituksiin ja samalla kunnioittaa perinteitä ja vaalia uusia tapoja oman perheen kesken. Joulun herkuista, koristeluista ja kattauksesta voi kuitenkin selvitä stressittä ja silti luoda juhlatunnelmaa helposti.

Lue lisää

Kuinka leipoa piparkakkutalo ammattilaisen ohjeilla

Monille meistä on varmasti tuttua puuhaa miettiä näin joulun alla, josko tänä vuonna saisi kasaan kauniin ja kestävän, itsetehdyn piparkakkutalon. Ja mielellään ilman sormien polttamista ja yleistä hermostumista. Piparkakkutalon kokoaminen ja paistaminen ei ole ihan yksinkertaista työtä, joten kysyimme Elosen ammattileipureilta vinkkejä, kuinka onnistua kauniin piparkakkutalon leipomisessa.

Lue lisää