Tuote: Viikonlopun suolainen herkku – Saaristolaisleipä ja poromousse

Viikonlopun suolainen herkku – Saaristolaisleipä ja poromousse

Saaristolaisleipä mielletään usein joulunajan herkuksi, mutta herkullisella täytteellä se maistuu muulloinkin! Hyvä täytevaihtoehto on poromousse, joka on helppo ja nopea valmistaa - pilko vain poronliha, punasipuli ja suolakurkku pieneksi kuutioksi, ja ydistä kaikki aineet keskenään!

Tuote: Helppo välipala ruisleivästä puolukkametsään

Helppo välipala ruisleivästä puolukkametsään

Syksyn ruska ja ihanat marjamättäät houkuttelevat niin pienet kuin isotkin metsäretkelle. Pakkaamalla eväät mukaan voi helposti lähteä tutkimaan vähän kaukausempiakin reittejä. Lähdimme naapuriperheen kanssa lähimetsään katsomaan, josko löytyisi vielä marjoja piirakan päälle.Välipala helposti Retken ehdoton kohokohta oli eväiden syöminen ison kiven päällä. Päätimme yhteistuumin tehdä helpot välipalat täyttämällä ruisleipiä ja täysjyväkaurapaloja kana –ja loimulohitäytteillä. Ruisleivät, kauraleivät ja perunarieskasta tehdyt pitaleivät maistuivat koko porukalle. Täytetyt leivät ovat oikein nopea ja ruokaisa vaihtoehto välipalaksi ja keiton kanssa jopa ruuaksi. Kyytipoikana toimi tuoreet lähimetsän marjat ja äitejä piristi termoskahvit.

Back to top