Kirjoituksia avainsanalle "välipala"

Avainsanalla "välipala" tägättyjä artikkeleja on tällä hetkellä yhteensä 2 kpl.

Aikuisten iltapala, helppo irtiotto arjen keskellä

Jokaisessa suomalaisessa perheessä syödään todennäköisesti iltaisin hyvin samankaltaisella kaavalla. On leipää, muroja, jogurttia, puuroa ja muuta arkista, mikä lapsillekin maistuu ennen nukkumaan menoa. Kun ulkomaanmatkat, ravintola-illalliset tai edes kaupungilla käynti tuntuu joskus vain kaukaiselta haaveelta, tulee irtiotto tehdä helposti arjen keskelle. Ja tähän luonnistuu erinomaisesti iltapala vain aikuisten kesken.

Lue lisää

Helppo välipala ruisleivästä puolukkametsään

Syksyn ruska ja ihanat marjamättäät houkuttelevat niin pienet kuin isotkin metsäretkelle. Pakkaamalla eväät mukaan voi helposti lähteä tutkimaan vähän kaukausempiakin reittejä. Lähdimme naapuriperheen kanssa lähimetsään katsomaan, josko löytyisi vielä marjoja piirakan päälle.Välipala helposti

Retken ehdoton kohokohta oli eväiden syöminen ison kiven päällä. Päätimme yhteistuumin tehdä helpot välipalat täyttämällä ruisleipiä ja täysjyväkaurapaloja kana –ja loimulohitäytteillä. Ruisleivät, kauraleivät ja perunarieskasta tehdyt pitaleivät maistuivat koko porukalle. Täytetyt leivät ovat oikein nopea ja ruokaisa vaihtoehto välipalaksi ja keiton kanssa jopa ruuaksi. Kyytipoikana toimi tuoreet lähimetsän marjat ja äitejä piristi termoskahvit.

Lue lisää