Elonen uudistaa kahvilakonseptinsa kevään ja alkukesän 2018 aikana

Elonen on yksi Suomen suurimmista leipomoista, jonka päätoimipiste ja -leipomo sijaitsevat Jämsässä. Jämsän leipomon lisäksi Elosella on nykyisellään 15 eri toimipistettä ympäri Suomen. Toimipisteet koostuvat kivijalkakahviloista sekä Citymarketien yhteydessä sijaitsevista tuoreleipomoista eli myymäläleipomoista –  leipomoista, joissa aidosti leivotaan ihan jauhoista alkaen. Kevään ja alkukesän 2018 aikana Elonen aikoo uudistaa kahvila – ja leipomokonseptinsa näissä toimipisteissä. 

Elosen Konditoria Oy:n kahvila- ja ravintolatoimen päällikkö Saara Lareksen mukaan uudistuksen tarkoituksena on palvella entistä laajempaa asiakaskuntaa ja raikastaa Elosen kahvilailmettä: ”Koko konseptin uudistaminen tuo muutoksia sekä toimipisteiden tarjontaan ja valikoimiin, että yleisilmeeseen ja sisustukseen. Kahviloiden ja myymäläleipomoiden ilmettä on tarkoitus nykyaikaistaa ja tuoda yhtenäisempään suuntaan. Myös valikoima kokee muutoksen niin syötävien, kuin juotavienkin tuotteiden kohdalla. Uusi valikoima keskittyy entistä enemmän käsityön maailmaan ja kattaa muun muassa aitoon juureen leivottuja artesaanileipiä, pitkään leivottuja, herkullisia sämpylöitä, uudenlaisia kakkuja ja leivonnaisia sekä uusia, trendikkäitä kokeiluja esimerkiksi sesonkien yhteydessä”, Lares kuvailee.  

Konseptiuudistuksen yhteydessä nämä uudistuneet pisteet saavat myös uuden, yhteisen nimityksen ja ne tuodaan yhtenäisen brändin alle. Uusi ”Elonen Artessa” -brändi kunnioittaa erityisesti kotimaisuutta, tuoreutta ja perinteistä käsityötä aiempaa enemmän, ja tuotteet valmistetaan Elosen omissa leipomoissa kotimaisista, puhtaista raaka-aineista. Käsityö on ollut aina Eloselle paitsi yksi toiminnan tärkeimmistä kulmakivistä, myös merkittävä kilpailutekijä. Myös tuotekehitystä tehdään yhä aktiivisemmin, vallitsevia trendejä kuunnellaan herkällä korvalla, ja uusiin asiakastoiveisiin voidaan jatkossa vastata entistä joustavammin. 

”Konseptiuudistus tuo innostavan ja raikkaan tuulahduksen kahvila- ja tuoreleipomomaailmaamme. Uudistuksen takana on kuukausien suunnittelutyö, ja nyt onkin jännittävää päästä näkemään jo konkreettisia tuloksia. Uuden konseptin suunnittelutyössä on hyödynnetty koko henkilökunnan osaamista laajasti ja erityisesti kahviloiden sekä tuoreleipomoiden henkilöstö on päässyt merkittävästi vaikuttamaan esimerkiksi tulevaan valikoimaan. Henkilöstö tuntee oman asiakaskuntansa parhaiten, joten on luonnollista, että he saavat äänensä kuuluviin näin suuressa uudistustyössä. Tämä on ollut todellista tiimityötä!”, Lares kuvailee.  

Elosen konsernin toimitusjohtaja Jari Elonen kuvailee tarvetta muutokselle: 

”Muutama vuosi sitten olimme kahvilamaailman kärkikahinoissa, mutta valitettavasti uudistuksia ei ole tehty vuosien varrella riittävästi vastaamaan nykypäivän trendejä. Tämän uudistuksen avulla otamme kerralla ison harppauksen ja pyrimme ottamaan menetetyt vuodet kiinni. Uudistus yhtenäistää ja tuo eri toimipisteet lähemmäs toisiaan niin tarjooman kuin ulkoasunsakin puolesta. Koko henkilöstö on ollut innolla mukana tässä uudistuksessa. Myös yhteistyötä eri toimipisteiden välillä lisätään merkittävästi, jotta saamme parhaimmat ideat käyttöön mahdollisimman joustavasti.”  

Viestintään onkin kiinnitetty paljon huomiota niin sisäisesti kuin ulkoisestikin erilaisten digitaalisten välineiden avulla. Konseptiuudistuksen yhteydessä Elonen lanseeraa myös uuden, sähköisen kanta-asiakasjärjestelmänsä. Kanta-asiakassovelluksen kautta asiakkaat saavat muun muassa vaihtuvia erikoistarjouksia, ajankohtaista tietoa sekä mahdollisuuden vaikuttaa esimerkiksi tuotekehitykseen ja tuotevalikoimaan. 

Kevät ja kesä 2018 tuo siis mylläkän Elosen toimipisteisiin paikkakunta kerrallaan. Ensimmäisenä muutokset toteutetaan Jyväskylän keskustassa sijaitsevassa Jyväskeskuksen kahvilassa. Kevään ja kesän aikana muutokset aiotaan toteuttaa myös muissa toimipisteissä Jyväskylässä, Tampereella, Seinäjoella, Jämsässä, Ylöjärvellä ja Lahdessa. Muutokset etenevät vaiheittain, eivätkä kaikki uudistukset ja muutokset näy asiakkaille kerralla. Artessa-toimipisteiden avajaisia vietetään kesän aikana. 

Lisätietoja:

Jari Elonen, Toimitusjohtaja, jari.elonen@elonen.fi, 020 7070 201.

Saara Lares, Kahvila- ja ravintolatoimen päällikkö, saara.lares@elonen.fi, 020 7070 269.

 

Elonen Oy Leipomo on vuonna 1966 perustettu keskisuomalainen perheyritys, jonka pääpaikka sijaitsee Jämsässä. Jämsän leipomo työllistää nykyisellään noin 135 henkilöä. Konserniin kuuluu myös noin 60 henkilöä työllistävä Elosen Konditoria Oy. Reilun 50-vuotisen taipaleensa aikana paikallisesta, pienestä leipomosta on kasvanut kansallinen yritys, joka sijoittuu Suomen viiden suurimman leipomon joukkoon. Elosen tuotteita toimitetaan valtakunnalliseen ja alueelliseen jakeluun päivittäin kymmeniä tuhansia kappaleita, ja tuotteita on saatavilla ruokakaupoista ympäri Suomen. Yrityksen valtakunnalliseen myyntiin kohdistuvatuotanto on nykyisin keskitetty Jämsän leipomoon. Elosella on lisäksi 9 muuta lähileipomoa, jotka leipovat parhaita lähituotteita Citymarkettien myymäläleipomoissa seitsemänä päivänä viikossa kotimaisista raaka-aineista. Uuteen Elonen Artessa -kahvila – leipomo konseptiin kuuluu kaikki 15 Elosen kahvila ja myymälälähileipomoa eri alueilla kuudessa eri kaupungissa. 

Back to top