Elosen mousset taipuvat helposti näyttäväksi jälkiruoaksi

Jälkiruokatrendit vaihtuvat usein ja asiakkaiden onneksi markkinoille tulee jatkuvasti toistaan herkullisempia uutuuksia. Mikäs sen parempaa kuin saada aina uusia makuelämyksiä, jotka ovat ulkonäöltään ja raaka-aineiltaan niin kekseliäitä, että ne herättävät suorastaan omankin luovuuden valloilleen? Kokeilin itse miten uudet Elosen mousset taipuvat herkulliseksi ja näyttäväksi jälkiruokaherkuksi niin kahdenkeskiseen nautiskeluun kuin isommankin porukan herkutteluun.

Elosen mousset

Ensimmäisenä vuorossa oli Mokka-Suklaa mousse, joka nimensä mukaisesti sisälsi ihanan ilmavaa mokan makuista suklaamoussea, mokkaleivospaloja sekä suklaaraitoja ja lastuja. Paistoin aiemmin marenkeja tällä ohjeella ja lisäsin joukkoon vielä tuoreita mustikoita, vadelmia sekä suklaapaloja.

Elosen mousset

Elosen mousset

Seuraavaa herkkua pitikin tarjota jo isommalle porukalle, joten laitoin karamellin makuista Caramel-Suolapähkinä moussea isompaan tarjoilukulhoon kerroksittain. Elosen mousset itsessään sisältävät jo keksinmuruja, suolapähkinöitä ja kinuskia, joten lisäsin niitä vielä suklaapatukoiden kera koristeluun. Kinuski ja pähkinät ovat ihanan suolaisen makeita yhdessä ja nämä ovatkin tällä hetkellä yhdet trendikkäimmistä jälkiruokien raaka-aineista.

Elosen mousset

Jos nämä yhdistelmät tuntuvat äkkimakeilta, voit kokeilla raikkaampaa Mango-Passion moussea. Mangoinen mousse sisältää passionhyytelöä, keksinmuruja ja valkosuklaalastuja. Tuunasin trooppisen moussen kuohuviinimaljoihin marenkien, ananaskirsikoiden ja karambolan kanssa.

Elosen mousset

Raikkaan ja ilmavan moussen valmistus voi olla itse työlästä, joten on ihana kun voi arki-iltoinakin herkutella näin helposti. Mousse onkin vanha klassikko, jonka moni muistaa jo 80-luvulta, mutta harva tuskin on syönyt sitä viime aikoina näin modernin makumaailman kanssa. Elosen mousset käyvätkin hyvin jälkiruuaksi sellaisenaan tai helposti tuunattuna omien lempimakeisten tai hedelmien kanssa.

Elosen mousset

Back to top