Halloween kakku, karmiva kurpitsamaa – lisää vain koristeet

Halloween lähestyy ja kaupat alkavat olla jo pullollaan toinen toistaan karmivampia asuja ja koristeita. Jos muovihämähäkit, tekosormet ja noidan hatut on jo hankittu, mutta juhlien kattaus on vielä vaiheessa, tässä helppoja ja nopeita vinkkejä tarjoiluun.

Hetkessä hyvää - halloween kakku

Tämän näyttävän Halloween-kakun tekemiseen et tarvitse monimutkaisia välineitä tai raaka-aineita. Grillitikuilla ja terävällä veitsellä saat tehtyä kauniit sokerimassakoristeet vaivatta, ja kurpitsamaan multakin on murskattua Domino-keksiä.

Halloween kakun pohjana käytetty Elosen Hetkessä Hyvää-täytekakku on valkoisella kuorrutteella viimeistelty, vadelmahilloa sisältävä kakku, jonka voit itse koristella mielesi mukaan. Kakku on täysin maidoton ja laktoositon, joten se sopii näin monelle juhlijalle.

Inspiraatio karmivaan kurpitsamaahan tuli Muumilaakson tarinoiden Muumimamma ja jättikurpitsa-jaksosta. Salassa pidetty jättikurpitsa mielessä lähdin toteuttamaan koristeita, jotka olisivat sopivan pelottavia niin isoille kuin pienillekin lapsille.

Halloweenin karmiva kurpitsamaa-kakkua varten tarvitset:

  • grillitikkuja
  • terävän veitsen
  • 1 pkt Domino-keksejä
  • 1 pkt suolatikkuja
  • valkoista sokerimassaa
  • oranssia elintarvikeväriä
  • ruskeaa elintarvikeväriä
  • mustaa elintarvikeväriä
  • siirappia
  • Elosen Hetkessä Hyvää-täytekakun

 

Ensimmäiseksi erottele Domino-kekseistä valkoinen sisäosa pois. Murskaa keksit joko tehosekoittimessa tai muovipussin sisällä kaulimen avulla. Ripottele keksimurska kakun päälle.

Ota suolatikut ja katkaise ne sopivan korkuiseksi aidaksi kakun reunoille. Tikut tarttuvat hyvin kuorrutteeseen kiinni ja niiden pituus voi vaihdella elävyyden tuomiseksi.

Seuraavaksi tehdään kurpitsat. Alla olevasta kuvasta näät vielä tekovaiheet erikseen.

Kurpitsan teko sokerimassasta

Pehmitä sokerimassa ensin käsissä vaivaamalla. Sekoita oranssi elintarvikeväri massaan repimällä massaa ja vaivaamalla sitä käsissäsi niin kauan, että väri on tasainen. Mitä enemmän väriä laitat, sitä oranssimpi kurpitsasta tulee.

Ota grillitikku tai lyhyempi hammastikku ja vedä kurpitsan reunoille viiltoja. Paina lopuksi kurpitsan päätä tasaiseksi sormella.

Ota sen jälkeen ruskeaa elintarvikeväriä ja sekoita sitä samalla lailla valkoiseen sokerimassaan. Pyörittele ruskeasta massasta ohuita pötköjä ja leikkaa ne sopivan mittaisiksi kurpitsan kannoiksi. Kasta kannan pää pienessä tipassa siirappia ja paina kurpitsaan kiinni. Anna kuivua mielellään seuraavaan päivään.

Sokerimassasta tehtyihin lepakoihin et myöskään tarvitse aiempaa kokemusta leipomisesta, saati ammattilaisen välineitä. Työstä lepakot leivinpaperin päällä, johon ne on helppo myös jättää kuivumaan. Värjää massa tasaisen mustaksi ohjeiden avulla. Kaulitse massa ja muotoile lepakko terävällä veitsellä massasta. Muista, ettet kaulitse massaa niin ohueksi, ettei grillitikkua voi työntää siihen. Irroita ylimääräiset massat lepakon ympäriltä, mutta älä vielä nosta sitä minnekään. Työnnä grillitikun pää lepakon sisään ja anna sen kuivua mielellään seuraavaan päivään.

Halloween kakku -kurpitsamaa

Asettele lepakot ja kurpitsat keksimurskasta tehtyyn multaan ja olet valmis! Valmiilla kakulla juhlien järjestäminen on helppoa kun säästyt leipomiselta sekä keittiön siivoamiselta jälkeenpäin. Nyt voit keskittyä enemmän tuikkujen sytyttämiseen ja arpien piirtämiseen lapsien poskille. Ikkunasta näkyykin jo joukko merirosvoja ja prinsessoja, ja taitaa sieltä lähestyä yksi musta kissakin…

Sokerimassa koristelu lepakot

Jos haluat nähdä, miten Hetkessä Hyvää-täytekakusta voi toteuttaa kokonaisen Halloween-kurpitsan, kurkkaa tänne:

http://www.elonen.fi/ajankohtaista/hetkessa-hyvaa-kakku/

Back to top