Helpot Halloween herkut

halloween tarjoilut

Halloween herkut

Halloween on noitien, kummitusten ja monenlaisten kammotusten päivä, jota vietetään meillä Suomessakin vuosi vuodelta yhä näyttävämmin. Kaikki syksyn harmauden keskelle ilmestyvät juhlat tuovatkin varsin kaivattua piristysruisketta tummiin iltoihin. Suomessa Halloweenin vietto ei ole vielä yhtä perinteikästä kuin juhlan alkuperämaassa Yhdysvalloissa, joten nyt on mitä mainioin tilaisuus luoda omia hauskoja rutiineja tämän suositun kauhujuhlan viettoon. Jospa sinäkin juhlistaisit kauhun päivää, ja järjestäisit perheelle tai ystäville Halloween-juhlat ihanine tarjoiluineen? Halloween herkut löydät nimittäin kätevästi myös valmiina – ja näin saat päästää luovuutesi valloilleen pieniä yksityiskohtia pohtiessa.

halloween koristelut

Kurpitsat lienevät Halloweenin suurin ja suosituin tunnusmerkki, ja juuri nyt kauppojen hyllyt notkuvat kaikenkokoisia ja -värisiä kurpitsoja. Muutamasta erikokoisesta kurpitsasta saat koottua pienellä vaivalla näyttävän ja värikkään koristelun Halloween-teemaiseen juhlapöytään: lisää sekaan muutama kynttilä, ehkä jokin väriin sopiva kukkanen tai puunoksa, ja tyylikäs tarjoilupöytä on valmis alta aikayksikön. Aikuiseen makuun tämä jo riittääkin mainiosti – lasten kanssa juhliessa mukaan voi lisätä vaikkapa hämähäkkejä, kummituksia tai muita pelottavia otuksia, esimerkiksi karkkien, paperituotteiden tai pienkoristeiden muodossa.

elonen-kurpitsakakku2

Halloween-juhlia on ihanin viettää hieman hämärässä, kynttilöiden tai pienten valosarjojen loisteessa, jolloin tunnelma on sopivan hämyisä. Kurpitsankin voi perinteiseen tyyliin kaivertaa ontoksi ja lisätä sisälle kynttilän tai valosarjan kaunista lisävaloa luomaan. Elosen kurpitsakakku on mitä loistavin valinta juhlapöydän kiintopisteeksi. Halutessaan kakkua voi vielä koristella vaikkapa muutamalla puunoksalla, kuivakukilla tai Halloween-teemaan sopivilla irtokarkeilla. Lakritsikastikkeella kakun pintaan voi kuvioida esimerkiksi hämähäkinseitin. Anna mielikuvituksen lentää – kuin kummituksen konsanaan!

Elosen halloween munkki

Elosen herkulliset ananas-aprikoosi-täytteiset Halloween-leivokset ja oranssikuorutteiset Halloween-munkit on koristeltu valmiiksi oranssein pikkukurpitsoin eivätkä ne myöskään vaadi sen enempää vaivannäköä ennen pöytään nostamista. Leivosten väliin tarjoiluastialle voi koristeeksi asetella teemaan sopivia karkkeja tai pieniä koristeita – tällaiset pienetkin yksityiskohdat lisäävät kattauksen näyttävyyttä ja korostavat illan teemaa. Kun herkut ovat pöydässä ja juhlaväki vielä saapuu paikalle illan tyyliin pukeutuneena, ovat kammottavat juhlat valmiina alkamaan!

elosen halloween leivos

Back to top