Helppo välipala ruisleivästä puolukkametsään

Syksyn ruska ja ihanat marjamättäät houkuttelevat niin pienet kuin isotkin metsäretkelle. Pakkaamalla eväät mukaan voi helposti lähteä tutkimaan vähän kaukausempiakin reittejä. Lähdimme naapuriperheen kanssa lähimetsään katsomaan, josko löytyisi vielä marjoja piirakan päälle.Välipala helposti

Retken ehdoton kohokohta oli eväiden syöminen ison kiven päällä. Päätimme yhteistuumin tehdä helpot välipalat täyttämällä ruisleipiä ja täysjyväkaurapaloja kana –ja loimulohitäytteillä. Ruisleivät, kauraleivät ja perunarieskasta tehdyt pitaleivät maistuivat koko porukalle. Täytetyt leivät ovat oikein nopea ja ruokaisa vaihtoehto välipalaksi ja keiton kanssa jopa ruuaksi. Kyytipoikana toimi tuoreet lähimetsän marjat ja äitejä piristi termoskahvit.

Välipala kanaleipien ohje:

1 pkt                    Elonen Mainio Täysjyväkaurapaloja

1 pkt                    Elonen Perunarieska

400 g                   kanasuikaleita

400 g                   maustamatonta tuorejuustoa

100 g                   taco-maustettua tuorejuustoa

5 rkl                     majoneesia

3 rkl                     tulista salsakastiketta

paprikamaustetta

nippu ruohosipulia

puolikas punasipuli

puolikas ananaspalapurkki

puolet punaisesta paprikasta

lehtisalaattia

Kanatäyte on siitä helppo, että mukaan voi heittää melkein mitä vain sen mukaan mitä jääkaapista löytyy.

Täysjyväkaurapala
Mainio välipala kanaleipä

Ruskista ja mausta kanasuikaleet pannulla. Sekoita isossa kulhossa tuorejuustot, majoneesi sekä salsakastike. Pilko mukaan nippu ruohosipulia, puolikas punasipuli sekä puolet paprikasta. Pilko ananaspaloja vähän pienemmiksi suupaloiksi ennen niiden lisäämistä. Sekoita kaikki huolella yhteen.

Halkaise perunarieska terävällä veitsellä melkein kahteen osaan, vähän pitaleipämäiseksi taskuksi. Laita taskuun kanatäytettä sekä salaatinlehtiä. Makoisan kanatäytteen mukana vihanneksetkin maistuvat perheen pienimmille.

Välipala ruislohileipien ohje:

1 pkt                   Elonen Tapio Ruisruutuja

250 g                   loimulohta

400 g                   maustamatonta tuorejuustoa

100 g                   valkosipulituorejuustoa

2 tl                       sitruunamehua

puolikas punasipuli

nippu ruohosipulia

valkopippuria

lehtisalaattia

välipala ruisruudusta

Sekoita tuorejuustot hyvin keskenään. Lisää sitruunamehu, loimulohi, pilkottu punasipuli ja ruohosipuli sekä maun mukaan valkopippuria. Avaa leivät ja täytä ne lohituorejuustolla sekä lehtisalaatilla. Kääri välipala ruisleivät retkelle voipaperiin niin ne säilyvät hyvin repussa.

Back to top