Isänpäivä-kilpailun voittaja: Kurpitsakakusta solmiokakuksi

Järjestimme tämän vuoden isänpäivän kunniaksi Elosen kakun tuunauskilpailun ja voittaja on nyt selvillä! Voittajakakku löytyi Pirkanmaalta Virroilta ja luomuksen taiteili Annaleena, onnea!

”Elosen kurpitsakakku osui silmään juuri oikealla hetkellä kun mietin tämän vuoden isänpäiväkakkua. Ja koska kurpitsa ei varsinaisesti liity isänpäivään, niin se kaipasi hieman tuunausta”, Annaleena kuvaa voittokakun taustoja ja inspiraatiota.

Elosen raati valitsi solmiokakun voittajaksi sen kekseliäisyyden ja erilaisuuden vuoksi. Se selvästi erottuu perinteisistä tuunauksista, joissa käytetään esimerkiksi kermavaahtoa, marjoja ja hedelmiä tai sokerimassasta muotoiltuja kirjaimia. Solmiokakku sopi raadin mielestä erinomaisesti isänpäivän teemaan, mutta oli silti riittävän erilainen ja helppo toteuttaa!

Annaleena antoi tuunausvinkkinsä jaettavaksi myös muillekin, joten tässä ohje, olkaapa hyvät!

Solmiokakku Elosen kurpitsakakusta

Tarvitset:

Elonen kurpitsakakku
valkoista sokerimassaa
mustaa sokerimassaa

Ohje:

Ota kurpitsan limenvihreä kanta talteen ja muotoile se kaulimen ja veitsen avulla taskuksi.

Tasoita kevyesti kaulimella kurpitsan kaarevia muotoja, jotta saat kakusta tasaisen pyöreän.

Kauli valkoinen sokerimassa ohueksi levyksi. Leikkaa massasta kaksi noin 4cm levyistä nauhaa toinen kaulakappaleeksi ja toinen nappilistaksi.

Kauli musta sokerimassa levyksi. Leikkaa levystä pyöreällä muotilla 3 kpl nappeja. Mahdollisesta hukkapalasta voit leikata vielä 5x10cm palan rusetiksi. Purista suorakaiteen muotoinen sokerimassalevy keskeltä rusetin muotoiseksi ja kääräise rusettiin pieni pala mustaa sokerimassa.

Jos koristeet eivät ole ehtineet kuivettumaan, ne tarttuvat kakun pintaan ilman kiinnitystä. Tarvittaessa voit kiinnittää koristeet vesitipalla.

Kiitos vielä kaikille osallistujille, ja onnea Annaleena!

 

Back to top