Isänpäiväkakku ja koristelua lasten kanssa

Lasten tekemät kortit ja lahjat ovat se hellyyttävin osuus vanhempien merkkipäivissä. Pienet kädet ovat itse askarrelleet ja tehneet jotain vain meitä varten. Lapset ovat aina silminnähden onnellisia ja ylpeitä voidessaan antaa jotain itse tekemäänsä, joten tänä vuonna saimme idean koristella isälle kakun yhdessä.

Kakun tekeminen itsessään saattaa isänpäivän aamuna olla lasten kanssa melko haastavaa puuhaa, joten helpolla pääset hakemalla valmiskakun. Hetkessä Hyvää-täytekakku on valkoisella kreemillä kuorrutettu vadelmahilloa sisältävä kakku, jonka voit koristella itse mieleiseksesi.

Isänpäiväkakku

Koristeleminen ei aiheuta kaaosta keittiössä kun kakkukin on jo valmiina. Hankin etukäteen leivontaliikkeestä muutaman koristelumuotin sekä pienen kaulimen kakkua varten ja kaivoin leivonta-alustan esille.

Isommissa ruokakaupoissa on nykyään hyvä valikoima valmiiksi värjättyjä sokerimassoja, mutta voit myös ostaa valkoista massaa ja värjätä sen elintarvikeväreillä itse, kuten teimme isänpäiväkakkua varten.

Sokerimassan värjäyksestä voit katsoa kuvasarjan täältä (halloween kakku)

Isänpäivä valmiskakku kuorruta itse

Äidin tehtävä oli kinuskikreemin pursottaminen kakun reunoille. Helpon kinuskikreemin saat vatkaamalla voita ja tomusokeria yhteen ja lisäämällä joukkoon valmista kinuskikastiketta. Reunus on pursotettu tähtityllalla, joita saa isommista ruokakaupoista valmiina pakettina pursotuspussien kanssa. Voit myös valuttaa valmista kinuskikastiketta suoraan kakun päälle tai tehdä sillä hauskoja raitoja kakun pintaan. Tässä hommassa vain mielikuvitus on rajana!

Kakun koristelussa mentiin lasten ehdoilla niin värien kuin muotojen suhteen. Antamalla lapsille suunnitteluvapauden, saat seurata heidän mielikuvituksensa liitoa. Tosin kuusivuotias taisi olla vähän enemmän suunnittelijan roolissa ja kaksivuotias toteutti vain villejä visioitaan.

Helpoto sokerimassa koristelut

Sokerimassan työstäminen on lapsista kuin muovailuvahalla leikkimistä. Eskarilainen osasi toivoa tiettyjä muotoja ja mietti tarkkaan, miten ne tulisivat kakun päälle. Vähän alle kaksivuotiaskin keskittyi annettuun tehtävään ihailtavalla tarkkuudella ja matki perässä isomman työtä. Yhteistyöllä pienikin sai muutaman kukan tehtyä, tosin osa niistä taisi mennä ihan omaan suuhunkin…

isänpäivä kakku lähikuva

isänpäivä syötävät koristeet

Syötävät sokerimassa koristeet

Hetkessä Hyvää-täytekakku antaa hyvin vapaat kädet koristelun suhteen. Sokerimassan sijaan voitte koristella kakun myös isän lempikarkeilla, hedelmillä tai maistuvilla marjoilla. Isänpäiväkakun voi myös kuorruttaa valuvalla suklaalla ja laittaa koristeet sen päälle. Valmis kakku on tekijöidensä näköinen, eikä isän tarvitse kauaa esittää sängyssä nukkuvaa.

Valmis isänpäivä kakku

Nopea isänpäivä kakku isi

 

Lisää koristeluvinkkejä Hetkessä Hyvää-kakku.

Back to top