Maittava isänpäivän aamianen

Isänpäivän aamianen

Isänpäivän aamuna perheen isää on mukava hemmotella erityisellä aamupalalla. Raikas aamiainen antaa pirteän startin tulevaan juhlapäivään, ja pöydästä löytyy herkkuja niin lasten kuin aikuistenkin makuun. Yksinkertainen, mutta näyttävä kattaus syntyy aamulla mukavan nopeasti, kun katat pöytään isän suosikkitäytteillä täytetyn tuoreen patongin, palan makeaa kakkua sekä sesongin tuoreita hedelmiä.

Jugurtti ja marjat

Elosen Artessa-vehnäpatonki pysyy pakkaustavastaan johtuen tuoreena muutaman päivän, joten saat pöytään nopeasti herkullisen tuoreita leipäpaloja. Kokeile täyttää patongin palat valmiiksi jokaisen omilla suosikkitäytteillä: raikkaalla salaatilla ja vihanneksilla, juustolla tai leikkeleillä.

Täytetty patonki

Juhlapäivän sankarin patonkipalan voit kääräistä vielä kauniiseen paperiin ja kirjoittaa kylkeen viestisi päivänsankarille. Muille aamupalan nautiskelijoille paperiin voi kirjoittaa vaikka nimen tai pienen tehtävän, jolla hemmotella isää päivän aikana.

Kääritty patonki i love isi tekstillä

Laadukas kahvi, tee ja vastapuristettu mehu luovat hyvän perustan jokaisen aamupalaan – ja erityisesti nyt kannattaa panostaa esimerkiksi niihin laadukkaisiin kahvipapuihin tai teenlehtiin, jotka arjen kiireissä aamuissa niin helposti unohtuvat.

Tuoremehu

Sesongin tuoreet, värikkäät hedelmät ovat myös omiaan raikastamaan aamiaista: kata pöytään muutama sellainenkin hedelmä, jota perheessä on harvemmin tullut maisteltua, ja aamupalaan saa heti erityisemmän tunnelman. Ehkä unohdat omenat ja banaanit kaappiin, ja kokeilet kattaa tilalle granaattiomenaa, mangoa tai kiiviä?

salaatti

Suolaisen patongin lisäksi isänpäivän aamupalalle kannattaa ehdottomasti kattaa jotakin makeaa – sillä kukapa nyt ei jälkiruuasta nauttisi?

Herkullinen Elosen Kinuskikreemikakku on varmasti monen isän mieleen, ja karpaloilla tai puolukoilla saat tuunattua kakkupalaan sopivaa kirpeyttä ja raikkautta. Tällä aamiaisella jaksaa isäkin varmasti jatkaa päivää ainakin lounaaseen saakka!

Kakkupala

Back to top