Helppo itsenäisyyspäivän kakku

Itsenäisyyspäivän kakku

Itsenäisyyspäivän helpoksi herkuksi soveltuu mainiosti Elosen Mustikka-Kardemummapiirakoista syntyvä kakku – juhlapäivän väriteemaa mukaillen. Tämän näyttävän kerroskakun valmistaminen onnistuu todella nopeasti: valmiiden piirakoiden lisäksi tarvitset vain muutaman paketin vaniljatuorejuustoa, mustikoita sekä pieniä vaahtokarkkeja. Kakku valmistuu hetkessä!

Marjat kakun päällä

Aloita kakun kokoaminen kasaamalla kolme tai neljä Elosen Mustikka-Kardemummapiirakkaa päällekkäin. Väleihin voit halutessasi laittaa esimerkiksi makeaa tuorejuustoa tai raikasta omenasosetta.

Kun kakut on koottu päällekkäin, voitele kakun reunat vaniljatuorejuustolla, jonka joukkoon voit halutessasi lisätä myös kermavaahtoa ja ripauksen kardemummaa. Tässä vaiheessa voit peittää kakun pinnan joko kokonaan tai jättää sen osittain lähes paljaaksi ja toteuttaa näin trendikkään naked-tyylisen kerroskakun. Läpikuultava versio on myös todella kaunis, ja henkii talven tunnelmaa.

Kakkukoristeet katajanoksista

Koristelut on helppo toteuttaa asettelemalla kakun päälle vuorotellen tuoreita mustikoita sekä pieniä, valkoisia vaahtokarkkeja. Näin muodostuvat helminauhat antavat kakulle kauniin persoonallisen, juhlapäivän teemaan sointuvan ilmeen.

Tarjoilun somisteina voit käyttää lisäksi luonnosta löytyviä oksia. Esimerkiksi katajan oksat sopivat kauniisti yhteen mustikoin koristellun kakun kanssa, ja luovat tarjoiluun talvista tunnelmaa. Tämän herkun kera on mukava katsella Linnan juhlia ja nauttia kupillinen lämmintä teetä – tai juhlapäivän henkeen – lasillinen kuohuvaa.

Back to top