Jouluinen maustekakku

Jouluvalmistelut on ihana aloittaa hyvissä ajoin.  Erilaisten joulukirjojen ja -lehtien selailu, kynttilänvalossa tunnelmointi ja inspiraation etsiminen ovat mitä rentouttavinta puuhaa jo hyvissä ajoin ennen joulua. Juhlapyhinäkin on helpompi rauhoittua, kun tarvittavat valmistelut on tehty jo etukäteen.

jouluinen maustekakku ja glögi

Inspiroiviin joulufiilistelyihin on kiireisenkin helppo päästä kiinni kaatamalla kuppiin hieman höyryävää glögiä ja nauttimalla pala jouluista maustekakkua. Elosen Vaalea maustekakku on täynnä jouluisia makuja ja tuoksuja: kardemummaa, kanelia ja neilikkaa. Onhan joulun tuoksu mitä ihanin!

Glögi

Rauhallista kotihetkeä juhlistaakseni tuunasin Elosen Vaaleaa maustekakkua suklaasulalla ja pähkinöillä – tuolla yhdistelmällä kun ei todennäköisesti voi mennä pieleen kokemattominkaan leipuri. Vesihauteessa sulatettu suklaa valuu kakun päälle hetkessä, ja pähkinäsekoitus antaa herkulle vielä lisämakua sekä kauniin ulkonäön. Näiden herkkujen kera onkin vallan ihanaa jatkaa jouluisten lehtien selailua ja tulevan juhlan suunnittelua.

Joukukakku ja pähkinät

Back to top