Herkullinen kääretorttu vaniljakastikkeella ja tuoreilla lakoilla

kääretorttu ja vaniljakastike

dsc_1560

dsc_1605

Syksyn pimenevät illat ovat täällä taas. Iltaisin on mukava käpertyä sohvannurkkaan ja nauttia kupillisesta höyryävää teetä – ehkäpä jonkun makean herkun kera. Syksyinen lakkasato on juuri nyt parhaimmillaan, ja monessa perheessä pakkanen on täytetty menneen kesän marjoilla. Marjat tarjoavatkin varsin helpon ja maistuvan tavan erilaisten makeiden herkkujen maustamiseen, tuunaamiseen ja koristeluun – kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Elosen herkullinen, Perherulla Suklainen, soveltuu loistavasti niin omaan herkkuhetkeen kuin vieraillekin tarjottavaksi. Kääretortun suklainen maku sopii vaivattomasti yhteen lähes minkä tahansa marjan kanssa, mutta juuri nyt herkullisimman makuyhdistelmän tortun kanssa tarjoavat tuoreet lakat, jotka ovat kirpsakkuudessaan vallan mainio pari makean suklaan kanssa.

Vain muutamassa minuutissa saat loihdittua vieraillesi näyttävät herkkuannokset täyteläisestä vaniljakastikkeesta, tuoreista lakoista ja paksusta palasta suklaista kääretorttua. Halutessasi voit vielä raikastaa annoksen ilmettä muutamalla sitruunamelissan lehdellä. Lopuksi kylkeen kuppi kuumaa juomaa, ja valmista tuli – tänä iltana ehdit syventyä siihen, mitä ystävillesi kuuluu, ja osallistua keskusteluun ilman turhaa keittiössä hääräämistä. Varmasti ainakin jokaisen pienten lasten äidin unelma.

dsc_1558

dsc_1583

dsc_1588
Vaniljakastikkeen löydät toki myös valmiina kaupasta, mutta jos sinulla on pieni hetki aikaa ennen vieraiden saapumista, kannattaa kokeilla perinteisen vaniljakastikkeen tekoa tällä aitoa vaniljaa sisältävällä reseptillä.

Vanhan ajan vaniljakastike:

 

  • 1 vaniljatanko
  • 2dl maitoa
  • 2dl kuohukermaa
  • 1dl sokeria
  • n. 4 keltuaista

Kaada maito ja kerma kattilaan. Lisää mukaan vaniljatangon siemenet. Halutessasi voit heittää mukaan myös avatun vaniljatangon. Kuumenna neste kiehuvaksi, ja anna kiehua matalalla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Nosta kattila liedeltä: poista vaniljatanko ja anna jäähtyä.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon osa jäähtyneestä kermamaidosta, ja jatka vatkaamista. Kaada munaseos lopun kermamaidon joukkoon.
Vatkaa miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee (älä kiehuta, silloin seos juoksettuu). Jäähdytä, ja tarjoile marjojen ja kääretortun kaverina.

Sitten vaan herkuttelemaan!

Back to top