Kääretortun tuunaus raikkaalla marengilla

Näin lisääntyvän auringon myötä ajatukset siirtyvät raikkaisiin makuihin. Talvella nautitut raskaammat ateriat vaihtuvat monella taas kevyempiin salaatteihin, hedelmiin ja kaiken uuden kokeiluun. Kesäiseen kahvipöytään suosittelemme kokeilemaan lakkavalkosuklaakääretortun tuunaamista raikkaalla marengilla.

kääretorttu resepti

Marengin valmistus on helppoa ja nopeaa. Tarkoitus on vatkata marenki, kuorruttaa kääretorttu ja liekittää marengin pinta kaasupolttimella tai paahtaa se kullanruskeaksi uunissa grillivastuksen alla. Moni pelkää marengin valmistusta, mutta turhaan. Tässä saat kuvalliset ohjeet, joilla onnistut takuuvarmasti.

Marengin valmistus

Yhden kääretortun kuorruttamista varten tarvitset 75 grammaa erikoishienoa sokeria.

Marengin teko

Punnitse sokeri ja laita se leivinpaperin päälle uuniin noin 200 asteeseen, kunnes sokeri on alkanut sulaa reunoilta aivan aavistuksen verran.

Marengin valmistus

Sokerin ollessa uunissa, punnitse vatkauskulhoon 150 grammaa kananmunan valkuaista. Helpoiten vatkaat marengin käyttämällä yleiskonetta tai sähkövatkainta.

Marengin vatkaaminen

Vatkaa valkuaisia keskiteholla ja tarkista välillä uuniin, josko sokeri alkaisi olla jo valmista. Älä päästä valkuaisia vatkautumaan vielä kovaksi vaahdoksi, vaan ainoastaan ilmavaksi ja hentoiseksi vaahdoksi.

Marengin vatkaaminen

Sokerin ollessa valmista, kaada se takaisin kuumuutta kestävään mittauskulhoon. Varo sormiasi, sillä sokeri on todella kuumaa. Jatka valkuaisten vatkaamista täydellä teholla ja lisää joukkoon kuuma sokeri ruokalusikallinen kerrallaan.

Marengin vatkaaminen

Marenki on valmista, kun se on kiiltävää, paksua ja vatkaimen kärkeen jää nostettaessa terävä huippu. Nyt voisit laittaa marenkia myös sellaisenaan uuniin ja nauttia pelkiltään, mutta me jatkamme kääretortun tuunaukseen.

Kääretorttu Elonen

Kääretorttu Elonen

Aseta Lakkavalkosuklaa Makurulla haluamallesi tarjoilulautaselle, tai jos käytät kypsentämiseen uunia, niin uunipellille. Levitä marenki palettiveitsellä koko kääretortun päälle haluamallesi paksuudelle.

Marengin valmistus

Tämän jälkeen aloita liekittäminen kaasupolttimella varovasti edeten koko kakun matkalta.

Elosen makurulla

Kääretorttu on valmis, kun se on kauttaaltaan kullanruskeaksi paistettu. Samaan lopputulokseen pääset laittamalla kääretortun uuniin noin 200 asteeseen ylätasolle grillivastuksen alle. Nyt marenkinen torttu on valmista tarjottavaksi.

Kääretorttu resepti Elonen

Elosen kääretortun tuunaus

Raikas lakka täydentää loistavasti marengin makumaailmaa ja tuo siihen uudenlaisen ulottuvuuden. Voit kokeilla marengilla kuorruttamista myös Elosen Hetkessä Hyvää-kakkuihin, muihin Makurulliin sekä leikata kääretortun valmiiksi annospaloiksi ja kuorruttaa ne yksi kerrallaan. Kääretorttu taipuu hetkessä moneksi eri herkuksi ja tämä on vasta alkua.

Back to top