Pääsiäisleivonnaiset ja keltainen kattaus

Pääsiäinen on pian täällä ja siitä alkaa monella jo virallinen kevätkausi. Keväisissä merkeissä oltiin viime postauksessakin, jossa kääretortusta tuunattiin marengilla uudenlainen kevätherkku . Nyt pöytä on katettu uudelleen keväisin värein, tulppaanein ja uutuusherkuin.

Pääsiäisleivonnaiset ja etenkin pääsiäiskakku kruunaa kattauksen

Keväiseen kattaukseen sopivat värit, joiden myötä luonto puhkeaa talven jälkeen kukkaan. Hento vihreä ja leskenlehden keltainen saavat raikkautta valkoisesta astiastosta ja lisäpotkua mustista yksityiskohdista. Moderni kattaus pääsiäiseen syntyykin keltaisen, mustan ja valkoisen yhdistelmästä, mikä näkyy lehdissä kodin sisustuksia myöten.

Mangomarmorikakku on pääsiäispöydän ykkösherkku.

Askartelut viimeistelevät pääsiäisen herkkupöydän.

Uusien makukokeilujen lisäksi taitaa melkein kaikista suomalaisista pöydistä löytyä pääsiäisen aikaan mämmiä. Harva enää tekee mämmiä itse, ja helpoiten pääseekin kun tutun herkun käy hakemassa kaupan kautta. Itselläni on ystävä, joka himoitsee mämmiä ympäri vuoden, eikä hän taida olla ainoa laatuaan. Mämmin kanssa ehdoton makupari on aito vaniljakastike tai kerma ja tämän herkun kruunaa meidän lapsilla maitolasillinen. Vanhan maitopullon muotoinen lasipullo on tuunattu pääsiäispöytään keltaisilla paperipilleillä, mustalla paperiteipillä sekä pääsiäiskoristeella. Palmusunnuntain vitsat voi samaan tapaan koristella käyttämällä värikkäitä paperiteippejä, joista tähän kattaukseen on tehty kaunis viirikin.

Joumalaseista tuovat tunnelmaa pienellä tuunauksella.

Rahkapiirakka on helppoherkku pääsiäispöytään

Viiri on helppo koriste juhlavampaan pöytään, kun tarvikkeiksi riittää kuviollinen teippi, naru ja grillitikut. Tarkemmat teko-ohjeet löydät tästä postauksesta. Mihin muualle voisit soveltaa tätä ideaa kuin virpomisvitsoihin?

Rahkapiirakka toimii mukavasti kahvin kanssa tai jälkiruokana.

Yksi pääsiäispöydän komeimmista leivonnaisista on ehdottomasti pehmeäpohjainen ja raikkaan rahkainen Mangomarmorikakku.

Rahkakakku sisältää mangoa, ananasta, aprikoosia ja kookosta.

Rahkakakku sisältää niin mangoa, ananasta, aprikoosia kuin kookostakin. Pohja on porkkanalla mehevöitetty ja kauniisti keväisellä koristeltu kakku sopii niin juhliin kuin pääsiäisen viettoonkin. Joskus pelkkä viikonlopun aloitus on hyvä syy hakea kaunis kakku kaupasta kotiin.

Vastustamaton mangomarmorikakku

Back to top