Kolme mehevää uutuusleipää ja vuohenjuusto täytteiset Punajuurileivät

 

Kukapa ei rakastaisi aitoon taikinajuureen leivottua rustiikkista lähileipää? Ylpeänä voimme esitellä kolme mehevää uutuusleipäämme: Punajuuri sämpylän, Tomaatti sämpylän ja Tumman Maalaisleivän!

Punajuuri sämpylät ovat herkullisia punajuurella maustettuja ohraisia ja rukiisia artesaani-sämpylöitä, Kaurasämpylässä puolestaan on aurinkokuivattuja tomaatinpaloja sekä terveellisiä ja maistuvia pellavan- ja auringonkukansiemeniä.

Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä esittelemme Maalaisleivän, jonka rustiikki maku syntyy rukiista ja ohramaltaasta. Nämä kuitupitoiset leivät ovat parasta eväänä, aamu -ja iltapalana sekä lisukkeena salaatin kera.

Tässä artikkelissa kerromme maistuvan täytteen joka sopii täydellisesti Punajuuri sämpylöiden kera! Kaikkihan tietävät, että punajuuri ja vuohenjuusto sopivat hyvin yhteen?

Siksi haluammekin vinkata teille tästä herkullisesta makuyhdistelmästä, joka syntyy vaivattomasti esimerkiksi pieneksi iltapalaksi tai miksei nämä leipäset maistuisi myös vaikkapa salaatin kaverina!

Punajuurileivät vuohenjuusto täytteellä

 

Pussi Elonen Punajuuri sämpylöitä

150 g levitettävää vuohenjuustoa

noin 1 tl juoksevaa luomu hunajaa

ripaus merisuolaa

ripaus mustapippuria

villirucolaa

Balsamicoa

pinjan -tai auringonkukan siemeniä

oliiviöljyä

 

Leikkaa Elosen Punajuuri sämpylät haluamasi kokoisiksi viipaleiksi, tai halkaise sämpylät rouheasti kahteen osaan (sopii isompaan nälkään!)

Paista Punajuuri sämpylä -siivut paistinpannulla oliiviöljyn kera kunnes leipä on saanut kauniin ruskean pinnan. Jätä sämpylät jäähtymään ja aloita sillä välin vuohenjuustotäytteen valmistaminen.

Sekoita levittyvä vuohenjuusto, hunaja, suola ja mustapippuri keskenään pienessä kulhossa notkeaksi levitteeksi.

Täytä hieman jäähtyneet sämpyläviipaleet vuohejuustotäytteellä ja koristele balsamicolla. Kruunaa herkut villirucolalla sekä siemenillä. Nauti hyvässä seurassa!

 

*Uutuudet ovat lähileipää, eivätkä ole valtakunnan valikoimissa.

Back to top