Mitä kotimaisuus merkitsee Eloselle?

Elonen on leiponut makuelämyksiä kuluttajan arkeen ja juhlaan jo yli 50 vuoden ajan. Yli puoli vuosisataa kestäneen historiamme aikana olemme ehtineet näkemään sekä leipomoalan että koko yhteiskunnan muutokset moneen kertaan. Vaikka kilpailu alalla kiristyy jatkuvasti ja katteet pienenevät pienenemistään, yhdestä asiasta emme silti suostu tinkimään, ja se on kotimaisuus. Kotimaisuus on meille vahva kilpailuetu, jota myös asiakkaamme osaavat arvostaa.

Kotimaisuus näkyy meillä Elosella sekä raaka-aineissa että työnteon tapana. Olemme valtakunnallinen toimija ja Suomen suurin konditoriatuotteiden valmistaja, mutta silti juuremme ovat syvällä Keski-Suomen sydämessä ja perheyrittäjyyden henki on meillä edelleen voimissaan.

Raaka-aineiden laadusta ei tingitä

Voimakkaasta kasvusta huolimatta kaikki tuotteemme valmistetaan edelleen Jämsän leipomollamme ja myymäläleipomoissamme, kotimaisista raaka-aineista. Kahdesta asiasta Elosella ei tingitä, mitä tulee raaka-aineisiin: laadusta ja puhtaudesta. Laadukkaat ja puhtaat raaka-aineet takaavat maistuvan, suomalaisen maun.

Muun muassa käyttämämme viljat ovat täysin kotimaisia ja tulevat pääosin Kanta-Hämeestä. Myös käyttämämme meijerituotteet ovat täysin kotimaisia ja tulevat pääasiassa Valiolta. Käyttämämme viljamäärä vastaa yli tuhatta hehtaaria viljeltyä peltoa. Esimerkiksi 100 % kotimainen ruis on kalliimpaa kuin ulkomailla tuotettu, mutta me Elosella näemme kotimaisuuden lisäarvona ja olemme valmiita siihen satsaamaan. Vaikka edellisvuoden huono viljasato säikäyttikin kotimaisen viljan riittävyyden suhteen, olemme saaneet varmistettua kotimaisen viljan riittävyyden myös tälle vuodelle. Ulkomaiseen viljaan ei siis tarvitse turvautua ja se on meidän kaikkien voitto!

Pääraaka-aineiden osalta kilomääräisesti mitattuna kokonaisaste kotimaassa tuotetuista raaka-aineissamme on yli 90%. Jos puhutaan kotimaisuusasteesta, jolla katsotaan, onko raaka-aineen alkuperämaa myös Suomi, aste putoaa kokonaisuudessa noin 75-90 % väliin tuotteesta riippuen. Pyrimme kuitenkin mahdollisimman korkeaan kotimaisuusasteeseen kaikissa tuotteissamme, vaikka 100% kotimaisuus ei olekaan aina mahdollista.

Elonen on vahva työllistäjä erityisesti Keski-Suomessa

Raaka-aineiden lisäksi kotimaisuus näkyy meillä myös päivittäisessä työssämme: työllistämme tällä hetkellä noin 180 työntekijää 16 eri toimipisteessä. Näiden lisäksi työllistämme päivittäin noin 20 jakeluautonkuljettajaa ja noin 20 siistijää.

Myös omistuksemme on täysin suomalaisissa käsissä, ja alun perin yrityksen perustanut Elosen suku on edelleen konsernin johdossa. Omaamme vahvan suomalaisen perheyrittäjyyskulttuurin, ja kannamme vastuumme ja velvollisuutemme Suomelle.

Avainlippu-merkki tunnuksena suomalaisesta tuotteesta ja työstä

Merkkinä kotimaisuudesta olemme vastaanottaneet Avainlippu-tunnustuksen, ja tämä suurelle yleisölle tuttu merkintä näkyy myös pakkauksissamme helmikuun alusta lähtien. Avainlippu on rekisteröity yhteisömerkki, joka kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa ja työllistää Suomessa. Olemme äärettömän ylpeitä Avainlippu-merkistämme, ja aiomme myös kantaa sitä ylpeydellä.

Kaiken kaikkiaan olemme ylpeitä kotimaisuudestamme. Onhan se jo puhtaasti vastuukysymyskin: tahdomme antaa täyden tukemme kotimaiselle työlle ja tuotannolle ja sitoudumme siihen sataprosenttisesti. Arvostamme suuresti sitä, että esimerkiksi koko tuoreen leivän arvoketju jää Suomeen. Viljelijästä mylläriin, mylläristä leipuriin ja leipurista kauppaan.

Back to top