Pääsiäiskakku

Pääsiäinen on kevään herkuttelujuhla – silloin nautitaan rauhassa aurinkoisista pyhistä ja istahdetaan ruokapöytään pitkän kaavan mukaan. Pääsiäisenä herkutellaan niin perinteisillä jälkiruoilla kuten mämmillä ja pashalla, kuin myös näyttävämmillä herkuilla, jotka viimeistelevät maukkaan aterian. Helpoksi kahvipöydän herkuksi sopii mainiosti vaikkapa pääsiäisrakein koristeltu kakku, jonka kokosimme Elosen Hetkessä hyvää -täytekakun ympärille.

Hetkessä hyvää -täytekakku on kiireisen leipurin ja tuunaajan suosikki – valmiiksi kasattu, vadelmahillolla täytetty ja vaniljakreemillä päällystetty täytekakku kaipaa päälleen vain koristeet! Tällä kertaa tuunasimme kakun pääsiäispöytään sopivaksi, mutta kannattaa muistaa, että muuntelumahdollisuuksia on lukuisia, ja halutessasi voit kasata päällekkäin jopa kaksi kakkua!

Pääsiäiskakku kahvipöytään (8-10 hengelle)

  • Elosen Hetkessä hyvää -täytekku
  • 1 prk vaniljarahkaa
  • 1 prk maitorahkaa
  • suklaarakeita
  • suklaamuna, suklaatikkari tai muut haluamasi koristeet

Sekoita rahkat keskenään ja päällystä kakku vaniljaiselle rahkaseoksella. Painele kakun reunaan värikkäitä suklaarakeita, yksi rivi kerrallaan. Lisää kakun päälle suloinen pääsiäishahmo (sesongin aikaan kaupoista löytyy paljon erilaisia suklaatikkareita, jotka sopivat mainiosti kakun koristeeksi – ja ne pysyvät tikun ansiosta myös hyvin paikallaan). Kasaa hahmon ympärille vielä muutama pienempi suklaamuna ja -rae. Ennen kaikkea, päästä oma luovuutesi valloilleen – on ihanaa päästä keskittymään vain jälkiruoan koristeluun!

Back to top