Elonen tuore piparitaikina – resepti herkulliseen Piparkakku semifreddoon

Yllätä joulupöydässä vieraasi herkullisella Piparkakku-semifreddolla – Semifreddo on jäädykkeen ja pehmeän jäätelön risteytys. Piparkakun maku kuuluu perinteisesti joulun suosikkimakuihin, joten mikä olisikaan parempi päätös jouluruokailulle, kuin taivaallinen piparkakun makuinen jälkiruoka?

Kokeile helposti kaulittavaa Elosen tuore piparitaikinaa ja leivo kerralla vaikka useampi piparkakku joulunajan herkuksi! Tuoretaikina on helppo vaihtoehto, sillä taikinaa ei tarvitse sulattaa ja voit ottaa sopivan kokoisen palan taikinasta kulloistakin leivontahetkeä varten ja loput laittaa jääkaappiin odottamaan seuraavaa leivonta kertaa!

Semifreddon voi valmistaa laakeassa astiassa ja siitä pyöritellä sopivan kokoisia annospalloja, tai voit vaihtoehtoisesti laittaa semifreddo -massan silikoniseen vuokaan, niin kuin me teimme!

Makeutta taittaa mukavasti puolukka ja jälkiruoan kruunaa kinuskikastike, jota jokainen voi halutessaan annostella omalle lautaselleen!

Jos haluat somistaa mukavaa joulutunnelmaa pöytään, voit käyttää mm. havunoksia ja kanelitankoja tuomaan tunnelmaa!

 

Piparkakku-semifreddo (6 annosta)

 

n. 15 kappaletta Elosen tuoretaikinasta leivottuja pipareita

2 kananmunaa

1/2 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

1 dl puolukkahilloa tai survosta

0,5 tl vaniljasokeria

 

Koristeluun ja lisäksi

piparkakkuja

jäisiä puolukoita

kinuskikastiketta

 

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa eri kulhossa keltuaiset ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Ota jälleen uusi kulho ja vatkaa kuohukerma vaahdoksi.

Murskaa piparit esimerkiksi pakastuspussissa kaulimen avulla karkeaksi rouheeksi.

Sekoita keltuais-sokerivaahtoon kermavaahto, piparirouhe ja puolukkahillo. Lisää joukkoon lopuksi varovasti käännellen valkuaisvaahto.

Laita seos laakeaan vuokaan tai silikonimuottiin, peitä foliolla ja pakasta noin 4h kunnes massa on puolijäinen, eli semifreddo!

Koristele piparkakuilla, jäisillä puolukoilla ja tarjoa kinuskikastikkeen kera!

 

Elonen toivottaa lämmintä ja herkullista joulunaikaa!

Back to top