neljälle - Valmistusaika noin 40 minuuttia.

Täyteläinen kasvissosekeitto sekä helpot itse tehdyt krutongit

Keitto valmistuu hetkessä vaikka reippaan ulkoilun jälkeen ja samalla kun juurekset kiehuvat, teet helposti itse maistuvat ja rouskuvat krutongit keiton kaveriksi.
Lämmin kasvissosekeitto maistuu monelle, varsinkin kun rinnalle laittaa esimerkiksi Elosen tuoretta maalaisleipää tuorejuustolla ja tekee siitä krutonkeja keiton päälle. Näin keitosta tulee heti ruokaisampi ja maustamalla krutongit makusuolalla, saat uusia vivahteita keittoosi.
Helppo kasvisssosekeitto syntyy yksinkertaisista raaka-aineista, joiden pariksi on valittu muutama vähän uudempi tuttavuus piristämään klassikkoreseptiä. Löydät nämä kuitenkin tavallisesta ruokakaupasta, tai voit korvata ne tutummilla tuotteilla. Juureksia vaihtelemalla saat keittoon aina uusia makuja.
Elonen Leipä

Annoksiin tarvitset:

  • 300 g bataattia
  • 200 porkkanaa
  • 200 g perunaa
  • 200 palsternakkaa
  • 120 g sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl voita
  • 7 dl vettä
  • kasvisfondia
  • 125 g piparjuurituorejuustoa
  • ripaus mustapippuria ja valkosipulia

Resepti

  1. Kuori bataatti, peruna, porkkanat ja palsternakka. Paloittele juurekset sopivan kokoisiksi kuutioiksi keittämistä varten. Kuori ja pilko sipulit pieneksi.
  2. Kuullota porkkanoita, palsternakkaa ja sipuleita isossa kattilassa voinokareen kera. Lisää bataatti- ja perunakuutiot, vesi sekä kasvisfondia makusi mukaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja ja keitä juureksia kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
  3. Kun juureskuutiot irtoavat haarukasta, ota kattila levyltä ja soseuta juurekset sauvasekoittimella pehmeäksi keitoksi. Jos haluat keitosta rakenteeltaan tuhdimpaa, ota osa keitinvedestä pois ennen soseutusta. Lisää mukaan piparjuurituorejuusto sekä mausteet ja soseuta sileäksi.

 

Itse tehdyt krutongit

  • Kauraleipää
  • Makusuolaa, esimerkiksi Himalajan suola Provencen yrteillä
  • timjamia
  • basilikaa

 

  1. Sillä aikaa kun juurekset kiehuvat, ota esille valitsemasi krutonkiin käytettävä leipä. Tähän tarkoitukseen voit käyttää myös kuivuneet vaaleat leivät, ja vähennät samalla ruokahävikkiä.
  2. Paloittele leipä parin sentin kuutioiksi, ja heitä leipäpalat kuumalle paistinpannulle oliiviöljyn kanssa. Mausta krutongit paiston aikana makusuolalla. Jos haluat vielä enemmän makua mukaan, laita sekaan kuivattua timjamia ja basilikaa. Pyörittele krutonkeja kuumalla pannulla niin kauan, että reunat ovat kauniin kullanruskeat.

Kirjoittaja

Vieraileva Bloggaaja

Vielä ruokaisamman keitosta saat, kun tarjoilet sen kanssa maukasta leipää kreikkalaisella valkosipulituorejuustolla. Voit koristella keiton kauniin vihreillä herneenversoilla ja tarjoilla emalimukeista oikean ulkoretken tunnelmissa.

Arvostelut

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 ääntä, keskiarvo: 3,75)
Ladataan...

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
x