Tuunaa Halloween-pöydän karmivin kakku – matokakku!

Tänä Halloweenina tuunataan helppo ja nopea matokakku, joka jäljittelee eräänlaista piñata-kakkua! Matokakkuun et tarvitse kuin kakun ja karkit, sekä muutaman apuvälineen. Kakun tekemiseen menee noin 5 minuuttia, joten suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan tätä karmaisevaa herkkua Halloween-pöydän keskipisteeksi.

Tarvitset:

• 1kpl Elosen Halloween-kakku
• Matokarkkeja esim. irtokarkkihyllystä, halutessasi voit täydentää myös muilla karmivilla karkeilla, kuten silmämunilla
• Kumihanskat
• Lusikka
• Veitsi

Matokakun ohje:

1. Käännä Halloween-kakku ylösalaisin. Kuorrutteen säilyttämiseksi kakkua ei kannata laskea alustalle, vaan parempi olisi pidellä kakkua kädessä. Tähän tarvitset kumihanskaa, sillä kumihanska eristää kädenlämpöä ja pitää sormenjäljetkin poissa kakun pinnasta!

2. Kaiverra veistä ja lusikkaa hyödyntäen kakun pohjaan muutaman sentin paksuinen kolo keskelle kakkua. Halkaisijaltaan kolo voi olla noin 8-10cm. Varo rikkomasta kolon ”kantta”, tarvitset sitä kakun kokoamiseen!

3. Täytä kolo matokarkeilla. Peitä kolo pohjasta leikkaamallasi palalla tai palan kansiosalla ja käännä kakku varovasti takaisin oikeinpäin.

4. Leikkaa siivu kakusta ja asettele matokarkkeja halutessasi myös kakun päälle.

Ja noin! Helppoa ja yksinkertaista, mutta sopivan karmivaa. Täydennä Halloween-pöytä myös esimerkiksi pelottavilla Halloween-munkeilla tai vaikkapa kurpitsakakulla!

Lisää vinkkejä Halloween-pöydän antimiin ja koristeluun löydät aiemmasta kirjoituksestamme.

Hauskaa Halloweeniä!

Back to top