Uudenvuoden kakku munkkirinkeleistä sekä helppo pulled pork-resepti

Uusi vuosi otetaan yleensä vastaan joko glögin tai kuohuviinin kanssa, ystävien ja sukulaisten seurasta nauttien. Tinan valaminen, rakettien ampuminen, saunan lämmittäminen ja lautapelien pelaaminen sekä uppoutuminen jouluna lahjaksi saatuihin kirjoihin on varmasti monella mielessä. Juhlasta ei kuitenkaan haluta samanlaista suorittamista kuin joulusta, joten tarjottavat on hyvä tuoda joko nyyttäriperiaatteella tai niiden tulee olla mahdollisimman helppoja valmistaa.

Helppo ja hauska munkkikakku

Rento uuden vuoden kattaus syntyy laittamalla joululta ylijääneet lahjapaperit kaitaliinoiksi (näihin voit vaikka kirjoittaa jokaisen juhlijan lupaukset seuraavalle vuodelle) ja lisäämällä kultaiset kynttilät pöytään. Tarjoiluina toimii hyvin murea revitty possu sämpylöisen välissä sekä hauska munkkikakku kynttilöiden kera, katso alta tarkemmat ohjeet molempien tekemiseen!

Pulled pork artessa sämpylät

Revitty possu on ollut oikea trendiherkku jo pitkään, eikä suotta. Karamellimäinen ja ihanan murea possu oikein sulaa suuhun, ja palkitsee kokin pitkän haudutuksen jälkeen. Monien kokeilujen jälkeen olemme päätyneet alla olevaan reseptiin ja sen ainesosiin, joista ainoa vaihtelu suoritetaan käsillä olevan virvoitusjuoman ja oluen välillä. Possu kannattaa tarjoilla vihersalaatin ja majoneesin kanssa valmiiden Elosen Artessa Moniviljasämpylöiden välissä.

Helppo pulled pork resepti

 

Pulled pork-resepti

 

1,5 kg kassler possua

5 dl Coca-Colaa, Dr. Pepperiä tai tummaa olutta

Artessa Moniviljasämpylöitä

 

Kuivamarinadi:

1 dl ruokokidesokeria

1 rkl paprikamaustetta

1 rkl smoked paprika-maustetta

1 rkl chilimaustetta

1 rkl valkosipulirouhetta

1 tl merisuolaa

1 tl mustapippuria

 

Hunt’s Honey Hickory BBQ kastiketta tai muuta vastaavaa

valkosipulimajoneesia

vihersalaattia (eri salaattilaatuja, esimerkiksi rucola, herneenverso, jääsalaatti) tai valmista coleslaw-salaattia

 

Sekoita kuivamarinadin ainekset keskenään pienessä kulhossa. Leikkaa kasslerliha isoiksi kuutioiksi leikkuulaudan päällä ja pyörittele kuutiot kuivamarinadissa yksitellen.

Laita marinoidut lihakuutiot keraamiseen, kannelliseen pataan. Kaada lopuksi mahdollisesti yli jääneet kuivamarinadit pataan lihojen päälle. Kaada neste lihan sekaan padan reunaa pitkin, niin että mausteet eivät huuhtoudu nesteen mukana irti lihoista. Laita padan kansi paikalleen ja kypsennä uunissa noin 4 tuntia 150 asteessa. Lihan tulee olla niin kypsää, että se hajoaa vaivattomasti haarukalla kokeiltaessa.

Nosta lihat pois nesteestä esim. leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai laakeaan astiaan ja revi kahdella haarukalla kaikki lihakimpaleet riekaleiksi. Lisää repimisen jälkeen BBQ-kastiketta ja halutessasi padassa olevaa paistolientä lihojen päälle ja sekoita hyvin.

Leikkaa sämpylät puoliksi, laita väliin revittyä possua, salaattia ja maun mukaan BBQ-kastiketta sekä majoneesia.

Artessa sämpylä revitty possu

 

Tinan valamisen jälkeen jälkiruuaksi glögin ja kuohuviinin kanssa käy hyvin Elosen Lakka-valkosuklaa Makurulla, jonka voit leikata valmiiksi paloiksi juhlavalle alustalle.

Lakka valkosuklaa makurulla uuden vuoden juhliin

Makurullan kaveriksi syntyi uudenlainen kakku laittamalla munkkirinkelit keoksi kakkualustalle ja lisäämällä päälle korkeat kultaiset kakkukynttilät sekä muutama juhlan mukainen tähtikoriste. Hauska kakku oli etenkin lasten mieleen ja tarjosi uudenlaista vaihtelua perinteisille kakuille. Toteutuksen ollessa näin helppo, ei juhlien järjestäminen ole enää vakavaa ja aikaa vievää.

helppo ja hauska munkkikakku

Uudenvuoden juhlapöytä

Uudenvuoden helpot herkut

Oikein hyvää uutta vuotta!

Back to top