Vastuullisemmin tulevaan

Elosen uusi luontoystävällisempi herkkukuljetus

Me Elosella pohdimme jatkuvasti uusia keinoja pienentää luonnon kuormitusta ja toimia vastuullisemmin. Vastuullisuus on ensijaisesti tekoja, joilla pyritään turvaamaan puhdas luonto ja riittävät luonnonvarat myös tuleville sukupolville, mutta se on lisäksi myös ajattelutapa. Ajattelemalla vastuullisesti koko tuotannon prosessin aikana aina tuotekehityksen ensimmäisestä ideasta logistiikan suunnitteluun, säästämme maapallon lisäksi myös omaa kukkaroamme. Vastuullisuus on siis äärimmäisen tärkeää, mutta myös äärimmäisen fiksua.

 

Rekan teippaus

Pienempi hiilijalanjälki

Logistiikan huolellinen suunnittelu ja kuljetuksien yhdistäminen on yksi tärkeimpiä keinoja minimoida aiheutuvia ympäristövaikutuksia.  Kuljetusten suunnittelussa huomioidaan logistiset sijainnit, jolloin leipomolle saapuvien raaka-aineisden ja materiaalien toimituksia voidaan niputtaa kätevästi paluukuljetusten yhteyteen.

Kuljetuksista syntyvä hiilijalanjälki on pienentynyt kuljetuskaluston uusimisien myötä. Syyskuussa ajoon lähti Elosen uusi Herkkukuljetusauto, jolla pystymme yhdistämään useamman kuljetuserän samaan autoon. Tuotteet pystytään pakkaamaan kaksi kertaa entistä tehokkaammin korkeamman kuormakorkeuden ansiosta. Pakkaamalla enemmän samaan kuljetukseen saadaan tuplamäärä tavaraa saadaan liikkumaan samoilla kustannuksilla. Näin vähennämme rutkasti muun muassa polttoainekustannuksia ja nopeutamme kuljetuksia. Voimmekin siis ylpeänä sanoa, että uusi herkkuauto kuormittaa 47% vähemmän maapalloa!

 

47

Muista vastuullisuuden muodoista

Muista keinoista, jolla työskentelemme yhteisen maapallon suojelemiseksi, voit lukea pian lisää. Kokoamme parhaillamme kokonaista vastuullisuusosiota, jolla avaamme kaikkea sitä konkretiaa, jota arjessamme jo näemme, mutta jota et ehkä vielä tiedä. Pysy siis kuulolla!

Back to top