Ystävänpäivä herkut tyttöjen kesken

Ystävänpäivä on mitä parhain syy pyytää kaverit kylään ja herkutella yhdessä. Kavereiden kanssa on kiva kattaa pöytää nätisti, puhaltaa ilmapallot sekä leipoa helppoja herkkuja. Kuudesluokkalaiset sisarukset Ida ja Vilma pyysivät kahta ystäväänsä mukaan leipomaan ja koristelemaan ystävänpäiväkakkua sekä nauttimaan kanssaan mukavasta päivästä.

Ystävänpäivä tyttöjen kesken

Tytöt olivat aiemmin käyneet valitsemassa matkaansa Elosen Hetkessä Hyvää-kakun, munkkipalloja sekä Lakka-valkosuklaa Makurullan, joita kaikkia vähän tuunattiin tyttöjen tahdon mukaisesti. Myös koristeet valittiin tarkoin ja tytöt halusivat itse päättää juhlien värimaailman. Jopa koristelussa käytetty kreemi tehtiin vaaleanpunaiseksi, juuri teeman mukaisesti.

Helppo vaaleanpunainen voikreemi

Tytöt aloittivat kakkujen tuunauksen pehmeästä Makurullasta. Helppo voikreemi syntyy vatkaamalla yhtäläiset määrät tomusokeria ja voita sähkövatkaimella tai yleiskoneessa. Kuohkean ja vaalean kreemin salaisuus on vatkausaika, malta siis vatkata ainakin 5-7 minuuttia tai laita seos suoraan yleiskoneeseen, joka hoitaa työn puolestasi. Ida lisäsi vielä lopuksi joukkoon vaaleanpunaista elintarvikeväriä, jotta herkut sopisivat vielä paremmin heidän teemapäiväänsä.

Elosen Makurulla ennen tuunausta

Makurulla saa ystävänpäivän mukaisen värityksen.

Ystävänpäivän helppoa leivontaa yhdessä

Kreemin teon jälkeen Vilma leikkasi Makurullan siivuiksi ja pursotti kreemin tyllan avulla kääretorrusiivujen väliin. Tyllan muoto vaikuttaa siihen, millaista kreemista ulkonäöltään tulee. Jos et omista tyllia, voit leikata paksun pakastepussin reunan auki ja pursottaa hyvin myös näin. Tuunatusta kääretortusta tuli kaunis kuin koru.

Makurulla kääretorttu tuunauksen jälkeen

Seuraavaksi koristeluvuorossa oli Hetkessä Hyvää-täytekakku.

Hetkessä Hyvää täytekakku saa sekin koristelunsa.

Kakun päälle tehtiin ensin kiiltävä suklaaganache, jonka valmistaminen onnistuu vaikeasta nimestä huolimatta aloittelijaltakin.

 

Tummasuklaaganache

150 g tummaa suklaata

1,5 dl kuohukermaa

50 g voita

2 rkl vaaleaa siirappia

 

Punnitse suklaa ensin kuumutta kestävään astiaan, mieluiten lasiseen tai teräksiseen. Parhaimman lopputuloksen ja sileimmän ganachen saat, kun käytät suklaanappeja tai rouhit suklaan oikein pieneksi ensin. Laita kuohukerma, voi sekä siirappi kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Siirappi ja voi tekevät seoksesta erityisen kiiltävän. Kun seos on melkein kiehahtanut kuplille, nosta kattila levyltä ja kaada kermaseos suklaan päälle. Anna seistä noin puoli minuutti ja sekoita tämän jälkeen lastalla tasaiseksi. Aluksi saattaa näyttää, ettei seoksesta tule mitään, mutta jatka vain sinnikkäästi kääntelyä, kunnes seos on tasaista ja kauniin kiiltävää.

Saimi sai kunnian kaataa suklaan kakun päälle ja hyvin sujuikin, vaikka kuulemma ensikertalainen oli kyseessä. Valmis kakku säästääkin leipomisen stressiltä ja on huoleton vähän nuoremmankin kaveriporukan käsissä. Aikaa ei myöskään mene kakun tekemiseen vaan päästään suoraan nuorten suosikkivaiheeseen, eli kakun koristeluun.

Hetkessä Hyvää kakku saa suklaakuorutuksensa.

Hetkessä Hyvää -kakku alkaa näyttämään jo vastustamattomalta.

Kakku koristeltiin yhdessä aiemmin matkaan tarttuneilla nameilla. Lopulliseksi taideteokseksi muodoistui kuulemma ystävänpäivän hymynaama, jonka silmät olivat suklaasta, hymy syntyi vaahtokarkeista ja viinirypäle pääsi toimittamaan nenän virkaa.
Ystävänpäiväkakku sai ansaitsemansa koristuksen.

Suklaaganachea jäi sen verran yli, että Lotta sai idean kuorruttaa myös munkkipallot houkuttelevaksi suklaakeoksi, jonka kruunasi vaahtokarkkisydän.

Ylimääräinen kuorrutus sai paikkansa.

Munkkipallotkin viimeistellään.

Tytöiltä tuli myös netistä bongattu hauska idea värjätä hiilihapollinen vichy vaaleanpunaisella elintarvikevärillä – näin saa helposti luotua teeman mukaisen värimaailman myös juhlien juotaviin! Ystävänpäivän kaverijuhlaan voi myös yhdistää kakun koristelun lisäksi erilaista askartelua sekä elokuvan katsomista. Ystävänpäivän sattuessa tänä vuonna sunnuntaille, voi kavereiden kanssa järjestää yökyläilyn ja juhlia ystävyyttä vaikka koko viikonlopun.

Vichy sai teeman mukaisen värin

Kun herut ovat valmiina, on aika koristella.

Ja eikun herkkujen kimppuun!

Ystävänpäiväkutsut ovat valmiit.

Ystävänpäivä herkut ovat valmiit.Munkkipallot saivat myös suklaakuorutuksen.

Back to top